0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Chronische obstructieve longziekte is een blijvende obstructie van de luchtwegen die bij emfyseem, chronische obstructieve bronchitis of de combinatie van beide aandoeningen voorkomt.
COPD leidt tot chronische luchtstroomblokkering, ofwel een blijvende afname van de luchtstroomsnelheid door de longen tijdens de uitademing. Zowel emfyseem als chronische bronchitis draagt bij aan de belemmering van de luchtstroom bij COPD. Emfyseem tast de longblaasjes aan, die samen de longen vormen. De aandoening veroorzaakt een blijvende vergroting van een aanzienlijk deel van de 300 miljoen longblaasjes (alveoli) en beschadiging van de wand van de longblaasjes.

Mensen met COPD beginnen rond hun 45e jaar wat te hoesten, waarbij ze helder sputum opgeven, meestal ’s morgens bij het opstaan. Het hoesten en opgeven van sputum blijven de volgende tien jaar aanhouden en bij inspanning kan kortademigheid optreden. De kleur van sputum verandert van helder naar geel of groen.

De behandeling

Elektromagnetische energie, colloïdaal zilver water en MMS kunnen de ontstekingsverschijnselen stoppen. Dankzij deze positieve werking kan de aandoening tot stilstand worden gebracht.