0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Sinusitis is een ontsteking van de neusbijholten. Sinusitis kan in elk van de vier groepen neusbijholten ontstaan: de kaakholten, de zeefbeenholten, de voorhoofdsholten en de wiggebeensholten. Meestal zijn verschillende bijholten tegelijkertijd aangedaan. Sinusitis treedt bijna altijd op in combinatie met een ontsteking van de neusgangen (rhinitis) en sommige artsen noemen de aandoening dan ook rinosinusitis.

Bij acute sinusitis is het gebied rond de aangetaste holte meestal pijnlijk, drukgevoelig en gezwollen. Er kan gele of groene pus uit de neus vloeien. Koorts en koude rillingen kunnen erop duiden dat de infectie zich vanuit de neusbijholten verder heeft uitgebreid.

Bij chronische sinusitis zijn de symptomen meestal veel minder uitgesproken en gaan minder vaak gepaard met pijn. De meest voorkomende symptomen van chronische sinusitis zijn neusverstopping en postnasal drip. Men kan last hebben van gekleurde afscheiding uit de neus en een verminderd reukvermogen. Er kan een algeheel gevoel van ziek zijn bestaan.

De behandeling

Microstroom en MMS kan de productie van ontstekingsstoffen stoppen. Het helpt goed tegen de pijn en tegen de infectie van de neusbijholten. Dankzij deze positieve werking kan de sinusitis tot stilstand worden gebracht.