0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Tinnitus aurium is de medische term van oorsuizen en wordt in de volksmond tinnitus genoemd.

Iedereen kan in een stille ruimte zelfs met gehoor bescherming op zo nu en dan een toon waarnemen hoewel er feitelijk geen geluid is. De waarneming van het geluid komt van binnenuit en is niet feitelijk aanwezig.
Eenderde van de volwassen bevolking ervaart dagelijks een duidelijke toon gedurende enkele seconden, echter meestal ervaart men de toon niet bewust omdat het opgaat in omgevingsgeluid. Het geluid wat mensen kunnen ervaren is meestal een kortdurende toon maar het kan zich ook manifesteren als een fluittoon, suizen, brommen, piepen of zoemen. De hoogte van het geluid kan variëren alsmede het volume. Op het moment dat men dit geluid bewust gaat waarnemen wordt dit steeds luider en duidelijker.
Het moment dat men dit geluid bewust gaat waarnemen en niet kan negeren spreekt men van tinnitus. Dit “schijngeluid” komt vanuit het binnenoor en kan verschillende oorzaken hebben. Tinnitus oorsuizen ontstaat doordat de zenuwen prikkels doorgeven aan de hersenen die de hersenen vertalen als zijnde geluid.

De behandeling

microstroom heeft een positieve invloed op tinnitus. Het verbetert de algehele gezondheidstoestand en werkt genezend.

Zie ook ervaringen.