0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Een whiplash is een letsel aan de nek en of rug ten gevolge van een ongeval of een andere plotselinge gebeurtenis waarbij het hoofd krachtig voor en achteruit bewogen wordt. De beweging is te vergelijken met de beweging van het uiteinde van een zweep.
Sommigen zien whiplash slechts als een samenvatting van een beschrijving van het typisch verloop van een mechanische beweging van de nek. Men denkt dan meestal uitsluitend aan mogelijke gevolgen voor de nek. Bij whiplash is er niet enkel een fors heen-en-weer bewegen van de nek maar uiteraard ook van het hoofd. Dierexperimenten hebben ten overvloede aangetoond dat whiplash (zonder dat het hoofd iets raakt of door iets geraakt wordt) hersenschade en hersendisfunctie kan veroorzaken. Men kan dus whiplash ook zien als het mechanisch gebeuren en de eventueel daarop volgende schade aan de nek en aan het centrale zenuwstelsel.

Klachten zoals nekpijn, stijve nek, hoofdpijn, pijn in rug en ledematen maar ook problemen met de concentratie, vergeetachtigheid, stemmingswisselingen, vermoeidheid, tintelingen in de vingers en oorsuizingen.
Bovenstaande tekst is overgenomen van WikipediA.

De behandeling

Microstroom hersteld de schade aan het zenuwstelsel. Dankzij deze techniek zullen de klachten aanzienlijk minderen.