0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl
Jicht-symptomen

Jicht symptomen

Jicht en pseudo-jicht worden door gewrichtsontstekingen (artritis) en pijn gekenmerkt. Beide aandoeningen worden veroorzaakt door afzetting van kristallen in de gewrichten, maar het type kristallen verschilt.

Jicht is een aandoening die wordt veroorzaakt door de afzetting van mononatriumuraatkristallen, die zich in de gewrichten vormen door een hoge urinezuurconcentratie in het bloed (hyperurikemie). Dit leidt tot aanvallen van pijnlijke gewrichtsontsteking. Jicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Jicht tast meestal de gewrichten in de voeten aan en dan vooral het gewricht aan de basis van de grote teen. Maar het komt ook veel voor in andere gewrichten, zoals de enkel, de knie, de vingers, de pols en de ellebogen. Doordat deze gewrichten koeler zijn dan het centrale deel van het lichaam en uraat de neiging heeft bij lagere temperaturen te kristalliseren, zullen de kristallen zich juist op de buitenste gelegen gewrichten vormen.

De behandeling

Microstroom en Moringa kan de productie van ontstekingsstoffen stoppen. Het helpt goed tegen de pijn en tegen de zwelling in het gewricht. Dankzij deze positieve werking kan de aandoening tot stilstand worden gebracht.

Zie ook ervaringen.