0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Spierkrampen zijn plotselinge, korte, meestal pijnlijke samentrekking van een spier of een spiergroep. Krampen komen veel voor bij gezonde mensen, vooral tijdens of na intensieve sportbeoefening. Mensen van middelbare leeftijd en ouderen kunnen al kramp krijgen na een lichte inspanning of in rust. Steeds meer mensen hebben ’s nachts in hun slaap last van kramp in de benen. Deze pijnlijke kramp komt meestal voor in de spieren van de kuiten en de voeten. Hierbij krullen de voeten en de tenen omlaag. Tijdens en na de kramp kunnen gedeeltes in de spier kunnen zich niet meer ontspannen en deze gedeeltes verharden.
Kramp kan door een onvoldoende toevoer van bloed naar de spieren worden veroorzaakt. Kramp kan bijvoorbeeld optreden tijdens het eten, wanneer het bloed vooral naar het spijsverteringssysteem gaat en niet naar de spieren.

De behandeling

Wanneer je de verharde gedeeltes van de spieren behandeld met elektromagnetische energie verdwijnen de verhardingen en worden spierkrampen voorkomen, gezonde spiercellen nemen hun plaats in. De Trager® Approach zorgt voor stimulering van gezonde cellen in de spieren en het voorkomt kramp in de toekomst.

Om spierkramp te voorkomen is het advies om goed te drinken. Wanneer urine een kleur krijgt is dit het signaal om meer water tot je te nemen. Drink zo weinig mogelijk koffie, het onttrekt vocht aan je lichaam, gebruik zo weinig mogelijk chocolade en rook zo weinig mogelijk.