0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Chronische vermoeidheid(syndroom), een langdurige, ernstige en steeds erger wordende vermoeidheid zonder lichamelijke of psychologische oorzaak. Dit komt voor bij ongeveer 2 op de 1000 inwoners in Nederland. De oorzaak blijft onbekend ondanks veel onderzoek.
Het belangrijkste symptoom is vermoeidheid, die een half jaar aanhoudt en ernstig genoeg is om dagelijkse activiteiten te bemoeilijken. Zelfs bij wakker worden is er al sprake van ernstige vermoeidheid.
De eerste symptomen zijn meestal een verkoudheidachtige ziekte waarbij sprake is van opgezette, pijnlijke of gevoelige lymfeklieren, later ook een loopneus en koorts. Concentratie- en slaapproblemen, keelpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn en buikpijn.

De behandeling

Tijdens een sessie Trager® Approach komt het hormoon serotonine vrij. Elektromagnetische energie heeft een positieve invloed op alle organen in het lichaam. Organen zorgen voor aanmaak van onder andere de hormonen dopamine en noradrenaline. Al deze hormonen hebben een positieve invloed op chronische vermoeidheid.
Verder is wandelen aan te raden. Een mooi gebied is de Stevensbergen, maar ook de Hutten, de Liskes of de Wetering is aan te raden. Kijk eens op www.degrenslopers.nl wanneer men een wandeling organiseert.