0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Keelinfecties door streptokokken is een veel voorkomende infectie. De symptomen treden plotseling op en omvatten keelpijn, koorts, soms met rillingen, hoofdpijn, misselijkheid, braken, een snelle hartslag en een algeheel gevoel van ziekte. De keel is vuurrood, de amandelen zijn gezwollen en de lymfeklieren in de nek kunnen vergroot en gevoelig zijn.

De neus is het deel dat het vaakst geïnfecteerd raakt. Rhinitis is een ontsteking en zwelling van het neusslijmvlies. De aandoening wordt meestal veroorzaakt door een verkoudheid (virus) of een allergie en wordt gekenmerkt door een loopneus, verstopte neus en niezen. Rhinitis kan acuut of chronisch optreden.

Myringitis is een bacteriële of een virale infectie van het trommelvlies. Het trommelvlies raakt ontstoken en er ontstaat pijn die 24 tot 48 uur aanhoudt. Er kan ook sprake zijn van enig gehoorverlies. Acute otitis media is een infectie van het middenoor, bacteriële of viraal, vaak als complicatie van een verkoudheid. Het betreffende oor is pijnlijk, het trommelvlies is rood en staat bol.

De behandeling

Door middel van elektromagnetische energie en colloïdaal zilver water wordt het geïnfecteerde orgaan behandeld. Elektromagnetische energie en colloïdaal zilver water kan de productie van de ontstekingsstoffen stoppen. Dankzij deze positieve werking kan de aandoening tot stilstand worden gebracht.