0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

De ziekte van Lyme, ofwel Lyme-borreliose, wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi, die meestal wordt overgebracht op mensen door teken die op zoogdieren en vogels leven.

De ziekte van Lyme kent drie stadia: gelokaliseerd stadium, grote rode plek op de plaats van de beet, meestal op dij, bil, romp of in de oksel. Deze plek breidt zich uit tot een doorsnee van 15 centimeter, vaak met een lichte opheldering in het midden. De plek kan warm aanvoelen.

Tijdens het tweede stadium verspreid de bacterie zich door het lichaam. Veel patiënten voelen zich ziek, ze zijn moe en hebben last van rillingen en koorts, hoofdpijn, een stijve nek en spier- en gewrichtspijn. Bij veel patiënten ontstaan meerdere rode plekken op andere delen van het lichaam.

Bij onbehandelde ziekte van Lyme begint het chronisch stadium maanden tot jaren na de eerste infectie. Vaak doen zich gedurende een aantal jaren herhaaldelijk aanvallen van zwelling en pijn voor in enkele grote gewrichten, vooral de knie. De knieën zijn vaak meer gezwollen dan pijnlijk, voelen vaak zeer warm aan en zijn in zeldzame gevallen rood.

De behandeling

Door middel van microstroom en colloïdaal zilver water in combinatie met MMS wordt de bacterie aangepakt. Dankzij deze positieve werking kan de ziekte van Lyme tot stilstand worden gebracht.