0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

De blaas is een flexibele zak met een spierwand. De urine stroomt uit de urineleiders de blaas in en wordt daar verzameld. De blaas wordt geleidelijk uitgerekt om steeds meer urine te kunnen bevatten. Wanneer de blaas vol is, worden er via bepaalde zenuwen signalen naar de hersenen gestuurd om duidelijk te maken dat de urine moet worden geloosd.
De blaassluitspier bij de uitgang van de blaas, waar de plasbuis begint, opent zich zodat de urine naar buiten kan stromen.
Een verstoring van de blaasfunctie kan verschillende oorzaken hebben.
Het kan voorkomen dat de blaasspier zelf verslapt is, waardoor tijdens het plassen de blaas niet leeg komt. Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan de zenuwen (bijvoorbeeld Multiple Sclerose) of rugklachten (hernia), of omdat de blaas gedurende lange tijd erg vol is geweest. Ook kan het zijn dat het zenuwsignaal naar de hersenen niet goed door komt, dan opent de blaassluitspier zich moeilijk en daardoor is het plassen ook moeilijk.

De behandeling

Elektromagnetische energie kan het zenuwsignaal naar de hersenen herstellen en kan de blaaswand krachtiger maken. Na 3 tot 4 behandelingen van een half uur zal men verbetering voelen.