0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Slaap is noodzakelijk om te overleven en voor een goede gezondheid.
Hoeveel slaap u nodig heeft hangt af van uw eigen persoonlijkheid. De een ‘moet’ tien uur slaap hebben om goed te kunnen functioneren, een ander heeft aan vier uur al voldoende. Bij slapeloosheid  is er sprake van problemen met het in slaap vallen, het doorslapen of van een gestoorde slaap waardoor men zich bij het ontwaken niet uitgeslapen of verkwikt voelt.

Slapeloosheid is geen ziekte.

Het is een symptoom dat diverse oorzaken kan hebben, zoals een onregelmatig slaap-waakritme, lichamelijke aandoeningen, geneesmiddelen gebruik of –ontwenning,  gebruik van (overmatig) alcohol in de avond, emotionele problemen of stress. Problemen met in slaap vallen komen zowel bij ouderen als bij jonge mensen voor. Ongeveer 10% van de volwassenen lijdt aan chronische slapeloosheid en ongeveer 50% heeft af en toe last van slapeloosheid. De symptomen bestaan onder andere uit prikkelbaarheid, vermoeidheid overdag en problemen met de concentratie of met presteren onder druk.

De behandeling

De behandeling van slapeloosheid bestaat uit het gebruik maken van een unieke vorm van microstroom en de Trager® Approach. Ook geven wij u tips hoe u slecht slapen tegen kunt gaan en hoe u uw leefstijl kunt aanpassen.

 

 

 

 

Zie ook ervaringen.