0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

De ziekte van Parkinson is een langzaam progressieve, degeneratieve aandoening van het zenuwstelsel, die wordt gekenmerkt door een tremor (onwillekeurige ritmische bewegingen) in rust (rusttremor), langzame willekeurige bewegingen en een verhoogde spierspanning.

De behandeling

Het belangrijkste in deze behandeling is de Trager Approach in combinatie met Reflex Response. Op het fysieke niveau sturen de ontspannen spieren een positieve boodschap die door het centraal zenuwstelsel wordt geregistreerd. De Mentastics (ook een onderdeel van de Trager Approach) die de ontvanger nadien eventueel ook alleen kan uitoefenen, zorgen ervoor dat het lichaam zich deze positieve sensaties herinnert.
Reflex Response betrekt de cliënt actief bij het bewust worden van bewegingspatronen. Door vraag en antwoord help ik u om de neuromusculaire verbindingen terug te vinden en te integreren. Daarbij zijn evenwicht, coördinatie en bewegingsgemak belangrijk.
Al deze elementen zorgen dankzij respectvolle aanrakingen zowel voor een mentale ontspanning als voor een ontspanning van de spieren. Die ontspanning kan zich uiten als een gevoel van lichtheid, vrijheid, evenwicht, verankering, consistentie, eenheid, blijheid, kalmte…… en door een mooie bewegingsvrijheid van het lichaam.