0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Arm trauma of arm problemen zijn aandoeningen aan de schouders, de ellebogen en de polsen.

Onder schouderfracturen worden onder meer verstaan: fracturen van het sleutelbeen, het schouderblad en het opperarmbeen.

Sleutelbeenfracturen zijn meestal het gevolg van een val, bijvoorbeeld van een fiets of een klimrek. Omdat het sleutelbeen vlak onder de huid ligt zonder veel spierbedekking, zijn de zwelling en vervorming na een fractuur gemakkelijk te zien.

Fracturen van het opperarmbeen na een val op een uitgestrekte arm komen veel voor. Als iemand pijn heeft en zijn arm niet op kan tillen, kan dat op een fractuur duiden.

Fracturen van het pijpbeen van het opperarmbeen komen voor bij zware ongelukken, zoals een ongeluk met een snel motorvoertuig, een val tijdens het skiën en een val van een gebouw.

Bij elleboogfracturen kunnen één of meer van de drie botten zijn betrokken waaruit het gewricht is samengesteld (spaakbeen, ellepijp en opperarmbeen). Fracturen van de radiushals (het bovenstuk van het spaakbeen) komen bij lichamelijk actieve volwassenen veel voor na een val op een uitgestrekte arm. Op de buitenkant van de elleboog komt een gevoelige plek, die pijnlijk wordt wanneer de arm wordt gestrekt. In de minder ernstige gevallen laat de röntgenfoto alleen maar een dun lijntje zien.

Pols-fracturen (fracturen van het spaakbeen bij de pols) komen veel voor bij ouderen, na een val op een uitgestrekte arm. De pols doet pijn en het gebied rond de fractuur zwelt op en wordt gevoelig. Vaak ligt de pols door de fractuur in een onnatuurlijke houding.

De behandeling

De behandeling bestaat uit stimulering van de fracturen door gebruik te maken van een unieke vorm van microstroom. Er treedt dan een verbeterde cel communicatie op waardoor de fracturen worden gestimuleerd tot herstel en regeneratie.
Een behandeling duurt 45 minuten en men heeft afhankelijk van de ernst meerdere behandelingen nodig. Thuisbehandeling en huur apparatuur is mogelijk.