0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Bindweefsel is het stevige, vaak vezelige weefsel dat de structuren in het lichaam bijeen houdt en ondersteunt. Het is in vrijwel elk orgaan aanwezig. Huid, pezen en spieren zijn er voor een aanzienlijk deel uit opgebouwd. Door een manier van staan en bewegen kan dat weefsel ontstoken raken.

Wanneer we stress hebben of angstig zijn of frustratie hebben trekken we onze schouders op en verkrampen we. Weinig water, uitdroging door teveel koffie, thee en alcohol, weinig bewegen bij lange autoritten of liggen in een te zacht bed worden gezien als veroorzakers. De reguliere sector ziet het niet als een echte ziekte, het is medisch niet aantoonbaar. Het ontstaan van bindweefselontsteking is ook niet bewezen.
Klachten zijn plaatselijk spierpijn, veelal in de rug of schouders. Soms is er een afgeleide pijn en kun je zelfs spierknopen voelen. Meestal is de bovenrug hier het gevoeligst voor.

De behandeling

Een behandeling met microstroom is een prettige, niet pijnlijke behandeling. Het microstroom signaal zal, middels speciale kleefelektroden, door de getraumatiseerde plek gevoerd worden. Hierdoor gaat de zenuwcel zich activeren en wordt de aanmaak van natuurlijke pijnstillers op gang gebracht. Zo wordt er lokaal extra aandacht gevestigd op herstel. De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.