0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Bloed is het belangrijkste transportmiddel van het lichaam. Om alle delen of cellen van het lichaam te kunnen verzorgen heeft het een eigen efficiënte transportbaan, de bloedsomloop. De bloedsomloop slaagt erin dit te doen met behulp van het hart. Het hart is een zuig-pers-pomp. Aan de ene kant perst het hart het bloed in de grote slagaders, aan de andere kant zuigt het hart het bloed uit de grote aders de boezems in.
Arteriën hebben een dikke wand die bestaat uit elastisch bindweefsel. Ze nemen de hoge begindruk, die van het hart uitgaat, op en veranderen die zo, dat in de aders een gelijkmatig vloeiende felrode bloedstroom heerst (zuurstofrijk). Het zenuwstelsel controleert de spiercellen in de slagaderwand. Wanneer ze zich samentrekken wordt de doorsnede van de slagaders kleiner en stroomt er minder bloed door. Daardoor wordt de bloedvoorziening in alle delen van het lichaam veiliggesteld, bijvoorbeeld verhoogde bloedtoevoer bij inspanning etc. Het bloed zorgt voor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.
De grote aders voeren het donkerblauw/rood bloed weer naar het hart (zuurstofarm). In deze aders heerst een lagere druk en de aders hebben ook een dunnere wand en zijn elastischer.

De behandeling

Om de bloedcirculatie te verbeteren maken we gebruik van microstroom. Een behandeling met microstroom is een prettige, niet pijnlijke behandeling. De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.