0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Hoge bloeddruk (hypertensie) betekent dat er een ongewoon hoge druk heerst in de slagaders. Veel mensen associëren ‘hoge bloeddruk’ met overmatige spanning, nervositeit of stress. Hoge bloeddruk wordt wel ‘de stille moordenaar’ genoemd, omdat de aandoening vaak jarenlang geen symptomen veroorzaakt, tot er een vitaal orgaan beschadigd raakt. Als de hoge bloeddruk niet wordt gereguleerd, bestaat een verhoogd risico van aandoeningen als een beroerte, aneurysma, hartfalen, hartinfarct en nierbeschadiging.
Naar schatting lijdt ongeveer 25% van de Nederlandse bevolking aan hoge bloeddruk.
Waarschijnlijk zorgt een combinatie van diverse veranderingen in de hart- en bloedvaten voor verhoging van de bloeddruk. De oorzaken van dergelijke veranderingen zijn niet precies bekend, maar het lijkt erop dat een erfelijke afwijking die de samentrekking van de kleine slagaders beïnvloedt ook de bloeddruk bepaalt.

De behandeling

Het lichaam wordt voorzien van een verbeterde cel communicatie en wordt gestimuleerd tot herstel en regeneratie. Dit doen we door gebruik te maken van een unieke vorm van microstroom.

Een behandeling duurt 45 minuten en men heeft afhankelijk van de ernst meerdere behandelingen nodig.