0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

In Nederland worden elk jaar vele tienduizenden (sport)blessures behandeld. Veel voorkomende blessures zijn onder andere stressfacturen van de voet, pijn in de schenen, peesontstekingen, hardlopersknie, hamstringblessures, tennisellebogen, hoofdwonden, voetblessures en talloze verstuikingen en verrekte spieren. De meest voorkomende oorzaak van een sportblessure is overbelasting, meestal het gevolg van een verkeerde trainingsmethode. De sportbeoefenaar neemt na een training niet genoeg tijd voor herstel of stopt niet met trainen wanneer hij pijn krijgt. Steeds wanneer de spieren bij een intensieve training worden belast, raken sommige spiervezels beschadigd en raakt bij andere spiervezels de beschikbare energie uitgeput. De energie is opgeslagen in de vorm van het koolhydraat glycogeen.
Structurele afwijkingen kunnen iemand gevoeliger maken voor een sportblessure, doordat bepaalde delen van het lichaam ongelijkmatig worden belast. Een goede warming-up voorkomt meestal blessures. Een goede cooling-down is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen, ook dit voorkomt blessures.

De behandeling

Afhankelijk van welke blessure men heeft gebruiken we of elektromagnetische energie of microstroom tijdens de behandeling.