0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

USUI SYSTEM OF NATURAL HEALING

Reiki is een Japans woord. Rei = Leven   Ki = energie.

Alles wat leeft heeft levensenergie nodig, planten, dieren, mensen, allen hebben ze energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die levensenergie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven. Iedereen is na zijn geboorte in staat om die levensenergie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van heftige emoties in de eerste levensjaren wordt er bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan deze universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort aan deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten, en vertraagt het herstel. Reiki is een energie die boven het menselijk bewustzijn uitstijgt en die men met structuren en regels niet onder controle kan brengen.

Wat doet Reiki levensenergie?

Het brengt het zelf genezende vermogen op gang, de ontvanger van Reiki geneest zichzelf. Uw lichaam zal sneller waarschuwen als u dingen die u eet of drinkt niet goed voor u zijn. Er ontstaat ruimte voor levenskracht en groei, ruimte voor ontwikkeling van talenten.

Waar helpt Reiki levensenergie?

Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is. Dit kan genezing van het lichaam zijn. Het kan ook zijn dat gedachtepatronen waarmee we ons ziek of ongelukkig maken erdoor veranderen.
Reiki werkt nooit alleen in op symptomen, maar altijd op de hele mens.

De Reiki-leefregels

  • Maak je – alleen vandaag – geen zorgen
  • Maak je – alleen vandaag – niet kwaad
  • Toon dankbaarheid aan eenieder waar je iets van leert
  • Verdien je brood op een eerlijke manier
  • Heb respect voor alles wat leeft