0497 542 369 info@praktijkjanintveld.nl

Het vierde principe om in evenwicht met de natuur te leven is om te bekijken of uw lichaam de juiste fysieke en geestelijke VOEDING ontvangt.

Waarom eet u eigenlijk? Wat vindt u lekker om te eten? Wat eet u ’s-avonds?

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat wat u de vorige dag gegeten of gedronken heeft de oorzaak kan zijn van uw welbevinden op dit moment?

In de natuurgeneeskunde gaan we ervan uit dat het lichaam zichzelf geneest, zolang je het de juiste voorwaarden biedt. Waarom bestaat er desondanks toch nog ziekte en lichamelijk ongemak? Ongemak zegt het zelf al, niet gemakkelijk, het lichaam beschikt niet over de optimale voorwaarden die het nodig heeft om zichzelf gezond te houden.

Dat wat we eten is niet altijd voedend en niet ieder lichaam is van nature even verdraagzaam met bepaalde voeding. De verdraagzaamheid van voeding is ook onderhevig aan veranderingen in uw lichaam of veranderingen in uw omgeving.

De geestelijke vorm van voeding zoals plezier en vreugde heeft een positief effect, de invloed van jaloezie of boosheid geeft een meer negatief gevoel.

Goede fysieke en geestelijke voeding is dus nodig om het lichaam optimaal te laten functioneren. In onze maatschappij is er ook sprake van een bijkomende factor die roofbouw pleegt op ons lichaam: STRESS. Stress verzwakt de afweer op alle niveaus.

Goede voeding is van fundamenteel belang voor een goede lichamelijke conditie.